Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2 kg
cukier 800 g
żelfix 100 g lub konfitur-fix

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru Zewy


Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka.
Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać.
Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty.
Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem.
Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia.
Wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 19.04.2016 16:42
Dziękuję. Ja w tamtym roku dostałam dużo rabarbaru i nie wiedziałam co z nim zrobić. Jako, że nie marnuje jedzenia zapakowałam go w słoiki.
joannaa24 19.04.2016 15:50
Fajny pomysł, nigdy jeszcze nie miałam okazji próbować konfitury z rabarbaru ;)
krokus 19.04.2016 12:30
Fajny przepis i jak zwykle u Ciebie piękna fotka :)
ben-ka 19.04.2016 12:26
Nie jadłam jeszcze i sama też nie robiłam, chyba się skusze, bo rabarbar ładnie mi rośnie w tym roku:)
Futka 19.04.2016 11:39
Wygląda bajecznie :) Koniecznie muszę wypróbować przepis :)
Katrina.u 19.04.2016 10:44
muszę wypróbować
olkaaa 19.04.2016 10:02
jeszcze nie próbowałam
2milutka 19.04.2016 09:37
bardzo pyszna :)
Ania321 19.04.2016 09:28
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak