Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 600 gramów
cukier waniliowy 1-2 opakowania
cukier żelujący 3:1 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru

Rabarbar obrać i pokroić na 1cm kawałki, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić, żeby rabarbar puścił sok. Przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu aż rabarbar się prawie całkiem rozpadnie, dodać cukier żelujący. Gotować jeszcze 10-15min. Przełożyć do czystych gorących słoiczków. Zakręcić i postawić do góry dnem, aż do wystygnięcia. Świetny na świeżym pieczywie z masełkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.07.2016 11:08
przyznam, że nigdy nie jadłam takiej konfitury
Natalia/tubisiek 27.12.2011 18:32
bardzo smaczna :)
Adam12 08.10.2011 14:37
dobre to jest:)
polly66 04.08.2011 11:01
Oo tego to w życiu nie próbowałam
angelika14 11.06.2011 11:19
fajny pomysł
marta1371 17.05.2011 17:55
To lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak