Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z płatków róży

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dzika róża
cukier 3x waga płatków róży
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z płatków róży

Kroki postępowania

1
Płatki róży obrać z białych końcówek (z nimi konfitura miałaby gorzkawy posmak), umyć na sitku.
Krok 1 - Konfitura z płatków róży foto
2
Utrzeć na gładko. Dodać 3x więcej cukru niż waga płatków i kontynuować ucieranie aż kryształy cukru się rozpuszczą. Na koniec ucierania dodać sok z ¼ cytryny. Całość przełożyć do wysterylizowanych słoiczków.
Krok 2 - Konfitura z płatków róży foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2014 21:47
wow , nie robiłam takiej
irenka 19.07.2014 22:20
takie jeszcze nie robiłam,na pewno pyszna
Christopher 19.07.2014 12:42
Podziwiam Twoją pracowitość,ale warto!
Grazyna0211 19.07.2014 12:30
pyszna konfitura
engie23 19.07.2014 09:27
świetny pomysł
Edith85 19.07.2014 09:13
już czuję zapach tych konfitur...bajka :)
wwwiolka 18.07.2014 23:57
Bardzo fajny przepis.
misia53 18.07.2014 22:40
uwielbiiam zapach i smak róży zwłaszcza w nadzieniu do pączków
barbara11561 18.07.2014 22:36
pyszna konfiturka:)
noninka77 18.07.2014 21:53
ciekawy przepis :)
Ewa 18.07.2014 21:46
Wygląda apetycznie. Nigdy nie robiłam, więc muszę spróbować :)
Mira85 18.07.2014 21:13
takiej nie robiłam, ciekawe jak smakuje
Stenka 18.07.2014 21:12
nie ma lepszej jak z płatków dzikiej róży

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak