Konfitura z owoców berberysu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,8 szklanki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce odszypułkować, opłukać, zalać gorącym syropem z wody i cukru. Odstawić na parę godzin. Następnie zlać syrop, zagotować go, by odparował i zalać owoce. Trzeba tę czynność powtórzyć kilka razy, do momentu, gdy owoce staną się szkliste. Gorące konfitury nalać do wygotowanych słoików i zamknąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat