Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z jarzębiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 500 gram
cynamon Prymat 5 gram

Porada

Aby jarzębina straciła sporą część swojej goryczki należy ją mrozić. Konfitura ta nadaje się idealnie do mięs i serów.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z jarzębiny

Jarzębinę oczyść z ogonków umyj i zamroź na 2 doby. Jabłka pokrój w kostkę. Przemrożoną jarzębinę, jabłka i resztę dodatków duś i mieszaj godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.09.2016 22:12
Dobra,babcia podobne robiła z jarzębiny
Czosnek&Chilli 24.10.2015 18:10
na krotkim filmiku tu tez mozecie zobaczyc jak latwo to zrobic :) https://www.youtube.com/watch?v=T-ktSaXFJOU
Czosnek&Chilli 24.10.2015 18:09
zapraszam do sprawdzenia
ben-ka 24.10.2015 09:01
Takiej jeszcze nie jadłam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak