Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z dzikiej róży

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z dzikiej róży

Owoce dzikiej roży opłukać a następnie osuszyć. Przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Przełożyć do garnka, wlać 1/2 szklanki i dodac cukier. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
W celu dłuższego przechowania przełozyć gotujące do wyprażonego słoika i przekręcić słoik do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.02.2015 16:39
dobra konfitura :)
Kasia36 27.01.2014 22:05
Pyszna konfitura
gosia56 25.12.2013 09:20
nigdy takiej nie robiłam ani nie jadłam na pewno pyszna
Skoter 02.12.2013 15:14
fajne nadzienie do pączków
matesko 02.12.2013 09:54
smaczne i zdrowe
okrysia 01.12.2013 16:55
SMACZNE TO!
pawel123 01.12.2013 12:06
pycha lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak