Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z dynii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
cukier 0,5 kg
pomarańcza otarta skórka 1 łyżka
cukier waniliowy 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z dynii

Dynię obrać ze skóry, wyciąć miękki miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać małą ilością wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, skórkę otarta z pomarańczy i sok z cytryny. Smażyć aż konfitura zgęstnieje i rozłożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.10.2013 15:42
Lubię takie dżemy.
Bernadeta 05.09.2013 08:06
świetny pomysł na dynie-wypróbuje
Iwona51
Iwona51 10.09.2011 10:13
z dyni jeszcze nie jadłam
gosia561 28.06.2011 14:54
nie jadłam
Wafelek2601 13.06.2011 00:23
smaczna
Monika193
Monika193 24.09.2010 21:27
z chęcią wypróbuję bo nigdy nie robiłam RENIU!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak