Konfitura z czerwonej cebuli.

Konfitura z czerwonej cebuli.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód prawdziwy

    4 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • ocet winny czerwony

    1/4 szklanki
  • cebula czerwona

    1/2 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Czerwoną cebulę obieramy , kroimy na połowę i tniemy w piórka pamiętajmy aby nie były zbyt grube. Rozgrzewamy patelnię ,wlewamy oliwę i wkładamy cebulkę ,smażymy na małym ogniu ok 30 minut po tym czasie dodajemy miód i przesmażamy często mieszając. Solimy i pieprzymy na koniec dodajemy ocet z czerwonego wina i dalej na małym ogniu przesmażamy aż wszystko zgęstnieje ,przekładamy do słoiczka.Idealna do mięs oraz na kanapki.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

08.01.2014 18:34
smaczna cebulka!

monia2005

08.01.2014 17:49
polecam jest naprawdę pyszna

Barbara13

08.01.2014 13:46
takiej konfiturki jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat