Konfitura z czerwonej cebuli.

Konfitura z czerwonej cebuli.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód prawdziwy

    4 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • ocet winny czerwony

    1/4 szklanki
  • cebula czerwona

    1/2 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną cebulę obieramy , kroimy na połowę i tniemy w piórka pamiętajmy aby nie były zbyt grube. Rozgrzewamy patelnię ,wlewamy oliwę i wkładamy cebulkę ,smażymy na małym ogniu ok 30 minut po tym czasie dodajemy miód i przesmażamy często mieszając. Solimy i pieprzymy na koniec dodajemy ocet z czerwonego wina i dalej na małym ogniu przesmażamy aż wszystko zgęstnieje ,przekładamy do słoiczka.Idealna do mięs oraz na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

08.01.2014 18:34
smaczna cebulka!

monia2005

08.01.2014 17:49
polecam jest naprawdę pyszna

Barbara13

08.01.2014 13:46
takiej konfiturki jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat