Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czereśni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 500 g
konfiturex Gellwe 1 op
czereśnie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czereśni

Umyte i wydrylowane czereśnie wrzucić do garnka. Dodać konfiturex i dokładnie wymieszać. Podgrzewając i mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować minutę. Po tym czasie wsypać cukier i gotować 3 - 5 minut od czasu do czasu mieszając. Potem garnek zdjąć z ognia i jeszcze chwilę mieszać aby piana zniknęła. Gorącym dżemem napełniać słoiczki i zakręcać. Słoiki odwrócić na 5 minut a potem z powrotem wieczkiem do góry i zostawić do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 31.12.2013 10:42
oj na pewno była smaczna
msmariusz 26.10.2013 00:49
tak słodziutkie pewnie
joanna__s 24.10.2013 21:13
Ale dobrze jest sobie przypomnieć smak czereśni. Pycha!
lena57 24.10.2013 19:29
juz trzeba robic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak