Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z cebuli z anyżem

5.0
(11)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Konfitura z cebuli z anyżem - jest pyszna. Zrobiona w celu uzupełnienia bułek z szarpaną wieprzowiną. Tak sobie myślę, że fajnie się sprawdzi także na święta, np. do pasztetu.

Składniki:

cebula czerwona 5 sztuk
anyż gwiazdki 4 sztuk
ząbki czosnku 3 sztuki
passata pomidorowa 100 mililitrów
sos worcestershire 2 łyżki
sos sojowy jasny 2 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
sól 0.3 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z cebuli z anyżem

Cebule obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Wrzucamy je na patelnie razem z anyżem, smażymy około 25 minut na wolnym ogniu do mocnego zrumienienia. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku. Do skarmelizowanych cebul dodajemy resztę składników, mieszamy i znowu smażymy na wolnym ogniu, do redukcji płynów. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 14.12.2018 10:13
Taka konfitura sprawdzi się do wielu dań i na pewno jest bardzo smaczna co widać .;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak