Konfitura z cebuli z anyżem

Konfitura z cebuli z anyżem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Konfitura z cebuli z anyżem - jest pyszna. Zrobiona w celu uzupełnienia bułek z szarpaną wieprzowiną. Tak sobie myślę, że fajnie się sprawdzi także na święta, np. do pasztetu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    5 sztuk
  • anyż gwiazdki

    4 sztuk
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • passata pomidorowa

    100 mililitrów
  • sos worcestershire

    2 łyżki
  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    0.3 łyżeczki
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Wrzucamy je na patelnie razem z anyżem, smażymy około 25 minut na wolnym ogniu do mocnego zrumienienia. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku. Do skarmelizowanych cebul dodajemy resztę składników, mieszamy i znowu smażymy na wolnym ogniu, do redukcji płynów. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

14.12.2018 10:13
Taka konfitura sprawdzi się do wielu dań i na pewno jest bardzo smaczna co widać .;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat