Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
cukier 1 szklanka
miód 1 szklanka
płatki migdałowe garść
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z buraków

Buraki myjemy pieczemy w piekarniku i obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki.Wkładamy do gorącego syropu przygotowanego ze szklanki miodu i szklanki cukru.Smażymy pół godziny na małym ogniu dodając pod koniec płatki migdałowe i sok z cytryny.Gorące rozkładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.09.2011 22:34
cos takiego
1j1o1l1a1 18.08.2011 11:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak