Konfitura z borówki brusznicy z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówka brusznica

    350 g
  • jabłko

    1
  • woda

    200 ml
  • cukier

    50 g
  • Cynamon cały Prymat

    1
  • Goździki całe Prymat

    3
  • Imbir kandyzowany

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, cukru, cynamonu, goździków i kandyzowanego imbiru przyrządzamy syrop cukrowy.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłko i gotujemy 15 minut.
Dokładamy borówkę i smażymy całość na małym ogniu przez około 25 minut.
Przekładamy konfiturę do słoiczków i pasteryzujemy przez 15 minut.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 28.09.2016 12:00
Bardzo ciekawa konfitura. Super by się sprawdziła jako dodatek do mięsa :)
KORAL 28.09.2016 00:03
Fajna konfitura :)
Renata9 27.09.2016 22:21
Wprost uwielbiam takie przetwory
Kolorowa 27.09.2016 21:34
Podobają mi się ;)
cukiereczek 27.09.2016 18:23
słoiczek pełen wyjątkowego smaku
Mama niejadka 27.09.2016 17:47
Pyszna konfitura
2milutka 27.09.2016 17:40
uwielbiam takie magiczne słoiczki
ben-ka 27.09.2016 16:16
Bardzo lubię z jabłkami, ale z groszkami chyba bardziej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat