Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z borówki brusznicy z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówka brusznica 350 g
jabłko 1
woda 200 ml
cukier 50 g
Cynamon cały Prymat 1
Goździki całe Prymat 3
Imbir kandyzowany 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z borówki brusznicy z jabłkiem

Z wody, cukru, cynamonu, goździków i kandyzowanego imbiru przyrządzamy syrop cukrowy.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłko i gotujemy 15 minut.
Dokładamy borówkę i smażymy całość na małym ogniu przez około 25 minut.
Przekładamy konfiturę do słoiczków i pasteryzujemy przez 15 minut.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 28.09.2016 12:00
Bardzo ciekawa konfitura. Super by się sprawdziła jako dodatek do mięsa :)
KORAL 28.09.2016 00:03
Fajna konfitura :)
Renata9 27.09.2016 22:21
Wprost uwielbiam takie przetwory
Kolorowa 27.09.2016 21:34
Podobają mi się ;)
cukiereczek 27.09.2016 18:23
słoiczek pełen wyjątkowego smaku
Mama niejadka 27.09.2016 17:47
Pyszna konfitura
2milutka 27.09.2016 17:40
uwielbiam takie magiczne słoiczki
ben-ka 27.09.2016 16:16
Bardzo lubię z jabłkami, ale z groszkami chyba bardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak