Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa bez konserwantów

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa bez konserwantów

Wykonanie:
Wiśnie opłukać, wypestkować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę i wsypać resztę cukru. Następnie zalać wiśnie przestudzonym sokiem. Na drugi dzień, ponownie zlać sok, zgotować, zebrać pianę i zalać owoce. Taką samą czynność powtórzyć trzeciego dnia, włożyć na koniec wiśnie do gotującego syropu, pogotować kilka minut, przełożyć do słoików i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.07.2015 15:57
taka najlepsza
Wacław 22.07.2015 09:12
przydałby by sie taki słoiczek ;-)
Motorek 22.07.2015 08:46
bardzo dobra konfiturka na zimę
Róża1 21.07.2015 23:24
naturalna najlepsza !!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak