Konfitura różana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dzika róża

    4 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Konfitura różana foto
Płatki róży przebieramy z zanieczyszczeń , zasypujemy w makutrze kilkoma łyżkami cukru.
Krok 2 - Konfitura różana foto
Z wody i reszty cukru gotujemy syrop.
Krok 3 - Konfitura różana foto
Płatki ucieramy w makutrze.
Krok 4 - Konfitura różana foto
Wrzucamy je do syropu i gotujemy aż będą szkliste i miękkie.
Krok 5 - Konfitura różana foto
Gorącą przelewamy do słoiczka , odkręcamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 01.06.2015 15:23
konfitura z górnej półki
jagoda5913 01.06.2015 12:06
Pyszna konfitura
Agata3 01.06.2015 11:59
konfitura palce lizać:)
Benita 01.06.2015 11:13
Nie ma to, jak konfitury domowej roboty. Gotowe przetwory nie a w stanie ich zastąpić.
Mniam 01.06.2015 11:12
Prawdziwe skarby zamknięte w słoiczku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat