Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura różana

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dzika róża 4 szkl
cukier 1 szkl
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura różana

Kroki postępowania

1
Płatki róży przebieramy z zanieczyszczeń , zasypujemy w makutrze kilkoma łyżkami cukru.
Krok 1 - Konfitura różana foto
2
Z wody i reszty cukru gotujemy syrop.
Krok 2 - Konfitura różana foto
3
Płatki ucieramy w makutrze.
Krok 3 - Konfitura różana foto
4
Wrzucamy je do syropu i gotujemy aż będą szkliste i miękkie.
Krok 4 - Konfitura różana foto
5
Gorącą przelewamy do słoiczka , odkręcamy do góry dnem.
Krok 5 - Konfitura różana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.06.2015 15:23
konfitura z górnej półki
jagoda5913 01.06.2015 12:06
Pyszna konfitura
Agata3 01.06.2015 11:59
konfitura palce lizać:)
Benita 01.06.2015 11:13
Nie ma to, jak konfitury domowej roboty. Gotowe przetwory nie a w stanie ich zastąpić.
Mniam 01.06.2015 11:12
Prawdziwe skarby zamknięte w słoiczku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak