Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura rabarbarowo-truskawkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
cukier 1,5 kg
rabarbar 1 (obrany)

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura rabarbarowo-truskawkowa

Rabarbar pokroić w 1-2 cm plastry, truskawki odszypułkować, przekroić na pół. Wszystko zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia.
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz i gotować do pożądanej konsystencji. Gorące rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.02.2014 10:42
ale pyszności do herbatki
ONY_za_kare 13.08.2013 23:15
musi być pyszna
Norgiusz 09.07.2013 06:27
super na zimę
jasiek 29.06.2013 01:08
ale ona dobra
Mniam 29.06.2013 00:57
Przepyszna konfitura.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak