Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura ogórkowa do słoików

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 kg
cukier 1/2 kg
pomarańcze 1 szt
cytryna 1 szt.
Goździki całe Prymat 5 szt.
laska cynamonu 1 szt.
aromat cytrynowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura ogórkowa do słoików

Wykonanie:
Ogórki obrać, wydrążyć środki z pestkami i pokroić. Zagotować wodę dodać korzenie, wrzucić pokrojone ogórki, ugotować na miękko i odcedzić. Wycisnąć sok z cytryny i z pomarańczy, następnie dodać 3 szklanki wody, dosypać cukier, dodać aromat do smaku, odcedzone ugotowane ogórki i smażyć aż ogórki staną się szkliste. Przestudzić i włożyć i włożyć do wyparzonych słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 27.06.2014 06:31
Jestem ciekawa smaku, ale sama chyba się nie odważę przygotować :)
adelajda 26.06.2014 16:16
ciekawy przepis
Renataj 25.06.2014 23:37
Dla mnie nowinka kulinarna warta wypróbowania.
barbara11561 25.06.2014 23:13
takiej wersji ogórków jeszcze nie robiłam:)
mirosława4 25.06.2014 22:45
ciekawy przepis
Christopher 25.06.2014 21:09
Ciekawa propozycja.Sezon ogórkowy trwa ,więc przepis wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak