Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura morelowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg
cukier 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura morelowa

Sposób przygotowania:
Morele wypłukać, odsączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Z cukru i ½ szklanki wody zagotować syrop i wrzucić morele. Zagotować, zdjęć z ognia i ostudzić. Po kilku godzinach znów podsmażyć i odstawić na noc, Następnie dosmażyć po raz trzeci i zdjąć szumowiny. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem i wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 19.07.2014 16:25
Świetna konfitura,pyszny dodatek do kanapek,naleśników,czy wypieków,przydatny przepis.
Beatris 19.07.2014 14:35
Domowe przetwory są bezcenne...
Sroczka 19.07.2014 14:32
Lubię domowe przetwory.
marcia7 19.07.2014 13:20
zrobię na zimę
pajbek 19.07.2014 13:09
Bardzo lubię :-)
IlonaAlbertos 19.07.2014 13:06
Najlepsze są takie właśnie domowe konfitury.
cukiereczek 19.07.2014 12:49
domowa,zdrowa,smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak