Konfitura morelowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    2 kg
  • cukier

    1 kg
  • woda

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć przekroić na pół usunąć pestki.Na miedzianą patelnię wsypać cukier i wlać wodę.Gdy sie zagotuje,wrzucić owoce.Gotować 30 minut na małym ogniu mieszająć.Morele przełożyć do wyparzonych słoików do 1/3 ich wysokości,a syrop gotować jeszcze chwilę,aby zgęstniał,po czym dopełnić nim słoiki :D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat