Konfitura malinowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    500 g
  • cukier

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny przez chwilę zamoczyć w wodzie. Osączyć na sicie, następnie w misce zasypać cukrem i lekko rozgnieść, pozostawić na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelać do rondla i gotować tak długo aż się rozgotują, następnie powlewać do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcić, aż chwycą. Przechowywać w spiżarni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
indi 17.09.2012 20:50
wygląda apetycznie, uwielbiam maliny
mikrusiak 02.08.2011 17:10
hm fantastycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat