konfitura jarzębinowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarzębina

    1 kg
  • miód gęsty

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzębinę umyć i oberwać . Zagotować ją razem z miodem i gotować jeszcze przez 20 minut ciągle mieszając. przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 15.12.2012 20:54
ciekawa konfitura
misia53 24.09.2012 15:15
jarzębiny u nas moc a ja nie robiłam ...
Anna169Hosz 14.12.2011 16:18
Nigdy nie próbowałam.
Justyna37 30.11.2011 14:07
ciekawa..
IKrakowianka 16.10.2011 18:27
bardzo jestem ciekawa smaku bo jeszcze nie jadłam takich konfitur :)
IZABELA29 12.10.2011 08:36
nigdy nie jadłam i nie robiłam
SmacznaPyza 09.10.2011 16:05
tylko 100 g miodu na kg jarzębiny? jarzębina nie jest słodka więc to na pewno za mało
sylwia / sytofala 09.10.2011 15:06
po tych 20 minutach gotowania (wrzątku) warto sprawdzić czy jest gotowa tzn wykładamy odrobinę na zimny talerzyk i jak zastyga to jest ok jeżeli się rozpływa to gotujemy trochę dłużej .:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat