Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura czereśniowo-morelowa z wanilią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Morele wypestkowane 500 g
laska wanilii 2 szt
cukier trzcinowy 500 żelujący
czereśnie 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura czereśniowo-morelowa z wanilią

Pokrojone na cząstki morele łączymy z czereśniami, zasypujemy cukrem trzcinowym,mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny. Po tym czasie wstawiamy garnek na ogień,dodajemy ziarenka wanilii,doprowadzamy do wrzenia,gotujemy ciągle mieszając 15 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiki i od razu zamykamy. Słoiki ustawiamy do góry dnem na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 07.10.2013 19:44
wygląda wybornie
iziona 17.09.2013 08:53
Bardzo zachęcajace zdjęcie
pati100015 17.09.2013 03:05
świetna konfitura
Dorota59 16.09.2013 20:57
super zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak