Konfitura czereśniowo-morelowa z wanilią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Morele wypestkowane

    500 g
  • laska wanilii

    2 szt
  • cukier trzcinowy

    500 żelujący
  • czereśnie

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone na cząstki morele łączymy z czereśniami, zasypujemy cukrem trzcinowym,mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny. Po tym czasie wstawiamy garnek na ogień,dodajemy ziarenka wanilii,doprowadzamy do wrzenia,gotujemy ciągle mieszając 15 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiki i od razu zamykamy. Słoiki ustawiamy do góry dnem na 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 07.10.2013 19:44
wygląda wybornie
iziona 17.09.2013 08:53
Bardzo zachęcajace zdjęcie
pati100015 17.09.2013 03:05
świetna konfitura
Dorota59 16.09.2013 20:57
super zapasy na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat