Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura czereśniowa z malinami i borówką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
borówki amerykańskie 250 g
cukier żelujący Diamant 500 g
czereśnie 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura czereśniowa z malinami i borówką

porcja na 7 słoiczków po 200g:

Owoce wymieszać z cukrem żelującym i odstawić na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 24.10.2013 00:09
takiej jeszcze nie jadłam
jasiek 23.10.2013 22:20
doskonałą na zimę
Sylwia26 23.10.2013 21:57
ślinka leci :)
Izabela9 23.10.2013 21:47
Takiej mieszanki to jeszcze nie robiłam ale pewno musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak