Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura cytrynowo-goździkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryn 400 gram
woda 4 szkl
cukier 500 gram
cynamon 2 laski
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura cytrynowo-goździkowa

Kroki postępowania

1
Cytryny należy pokroić w dość drobną kostkę.
Krok 1 - Konfitura cytrynowo-goździkowa foto
2
Na dużej patelni zalewamy cytryny wodą, dodajemy cynamon i goździki.
Krok 2 - Konfitura cytrynowo-goździkowa foto
3
Dodajemy cukier do owoców i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Konfitura cytrynowo-goździkowa foto
4
Gotujemy owoce 2 h. Mieszamy co jakiś czas.
Krok 4 - Konfitura cytrynowo-goździkowa foto
5
Przed nałożeniem do słoika wyjmujemy goździki, całość lekko rozgniatamy widelcem.
Krok 5 - Konfitura cytrynowo-goździkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta 02.01.2014 16:20
ojej - to musi zniewalac smakiem i zapachem ...
Romanowka 02.01.2014 15:52
Smakowita konfitura pełna aromatów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak