Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szklanki cebuli, pokrojonej w dr
czosnek 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
ocet balsamiczny 1 szklanka
cukier brązowy 3 szklanki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura cebulowa

Zagotowujemy cebulę z czosnkiem i octem na małym ogniu. Gotujemy bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, przez około 15 min. Dodajemy brązowy cukier oraz sól i gotujemy jeszcze 20 min, często mieszając. Zdejmujemy naczynie z ognia, studzimy do temperatury pokojowej, przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki. Konfiturę można przechowywać w chłodzie do 6 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak