Kompot ześliwek z pomarańczą

Kompot ześliwek z pomarańczą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody

    0,5 renklody
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot ześliwek z pomarańczą

0,75l wody zagotowac z cukrem i skórka pomarańczową. Sliwki umyc i wypestkowac, dzieląc na połówki. Włozyc do wody i wolno zagotowac. Ostudzic i rozłożyc do kompotierek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

kielcok1 18.12.2011 15:10
mniam
Iwusia 27.03.2011 23:43
musi wspaniale smakować :)
Kate131 26.03.2011 08:06
coś pysznego
Allice 05.12.2010 15:47
bardzo dobry :)
cukiereczek 04.11.2010 09:07
Tak fajny
Wojtek8 31.10.2010 09:21
fajny
Krzysztof42 04.10.2010 14:25
ja też
iwona332 23.09.2010 00:04
super
Maryś1 26.06.2010 20:19
Lubię te smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat