Kompot ze śliwek na zimę.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    2 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć.Włożyć do wyparzonego 1l słoika tak,żeby stanowiły ok 1/3 słoika.Wsypać 4 czubate łyżki cukru i wlać wrząca wodę,natychmiast zakręcić.
Pasteryzować 20 minut,po wyjęciu z pasteryzacji odwrócić do góry dnem na jakiś czas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 04.02.2014 19:43
świetny kompocik
Iwona32 19.01.2014 15:05
zawsze robię taki mniam:)
Cranberry 15.01.2014 09:34
pyszny kompocik
Łukasz15 06.01.2014 18:39
Lubię domowy kompocik
RenataZ-et 31.12.2013 21:08
pyszny jest taki kompot
mysza75 04.12.2013 17:25
pyszny kompocik na zimę :-)
Ewelina38 21.11.2013 09:12
rewelacyjny i też taki robię, a moje dzieciaki zawsze wyjedzą wszystkie śliweczki zaraz po otworzeniu :)
Ela15 17.11.2013 21:35
bardzo lubie taki kompot
IZABELA29 03.11.2013 09:05
kompociki swoje zawsze pyszne i zdrowe
Dorian 31.10.2013 11:06
pyszny kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat