Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot ze śliwek i rabarbaru

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
rabarbar 1/2 kg
Goździki całe Prymat 2 szt
cukier wanilinowy 1 łyżka
cukier do smaku
mięta liście do smaku

Porada

Kompot ze śliwek i rabarbaru podawać schłodzony

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot ze śliwek i rabarbaru

Śliwki dokładnie umyć, oczyścić z pestek. Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Rabarbar włożyć do garnka z gorącą wodą. Wsypać wypestkowane śliwki, dodać goździki i gotować przez kilka minut. Następnie wsypać cukier wanilinowy, dosłodzić do smaku cukrem, wymieszać i schłodzić. Zimny kompot przelać do szklaneczek, włożyć po listku mięty i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.11.2014 21:09
fajny pomysł z goździkami i cukrem waniliowym
Kluska_87 27.11.2014 14:54
mój ulubiony
Magula 27.11.2014 07:39
lubię takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak