Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot ze śliwek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
woda
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot ze śliwek

Śliwki umyć, wydrylować z pestek i następnie wrzucić do słoika, tak aby zakrywał połowę. Następnie dodać kilka goździków bądź cynamonu. Wszystko zasypać dwiema łyżkami cukru i zalać ciepłą wodą.
Słoiki pasteryzować 20 minut w garnku z wrzącą wodą.
Po wyjęcia odczekać 3 minuty i odwrócić słoiki do góry dnem.

Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.09.2012 20:25
pycha
Jodaj 19.09.2012 16:21
pyszny kompot :)
Gosia20 19.09.2012 14:58
pycha
Sylwia56
Sylwia56 18.09.2012 16:28
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak