Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z żurawiny z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
maliny świeże 2,5 litra
cukier 1 szklanka
woda 2 ,5 -3 litrów
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z żurawiny z malinami

Przygotować wszystkie składniki .Maliny delikatnie opłukać , żurawinę opłukać i przebrać .Wodę zagotować wsypać cukier i kwasek cytrynowy, ostudzić .Do wyparzonych słoików wkładać maliny i żurawinę ,zalać zimnym syropem i zakręcić słoiki . Pasteryzować 10- 15 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 29.09.2016 14:29
zdrowy i pyszny!
Mama niejadka 28.09.2016 21:47
Super kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak