Kompot z truskawek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce oczyścić z szypułek, ułożyć w przygotowanych słojach, zalać gorącą zalewą przygotowaną z 2 szklanek wody i cukru. Słoiki zakręcić zakrętkami, wstawić do garnka z podgrzaną wodą, ogrzewać 15-20 minut w temp 80 stopni. Ostudzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 06.10.2012 09:15
pycha
manaika 08.07.2012 23:26
pycha
Agnik 15.11.2011 20:23
pychota
Angelika10 29.08.2011 22:08
uwielbiam ;)
Mirka-Ludomila 21.03.2011 11:27
pyszny
Monika193 13.11.2010 13:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat