Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu z makaronem wigilijny
Suszone owoce opłukać ,namoczyć około 2 godz.
Gotować w tej samej wodzie w której się moczyły do miękkości.Dodać goździki.Osłodzić do smaku miodem.Podawać z makaronem.
makaron | 15 dkg |
śliwki suszone | 5 dkg |
gruszki suszone | 7 szt |
jabłka suszone | 10 dkg |
daktyle | 5-10 dkg |
Goździki całe Prymat | 8 szt |
woda | 2 litry |
miód prawdziwy | 3-4 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: