Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu z dodatkiem wina

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1 szklanka
woda zimna 3 szklanki
śliwki suszone 10 dkg
figi 6 sztuk
rodzynki 5 dkg
wiśnie 5 dkg
morele suszone 5 sztuk
Goździki całe Prymat 4 sztuki
gruszki 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier

Porada

Używałam tylko suszonych owoców.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu z dodatkiem wina

Zagotować wodę z winem, dodać cukier, cukier waniliowy, goździki, figi, gruszki, morele, gotować około 10 minut.
Po tym czasie dodać, śliwki i rodzynki, gotować jeszcze 10-15 minut.
Odstawić, żeby przestygł, można podawać.
Kompot można ugotować, dzień wcześniej, jest jeszcze lepszy.
SMACZNEGO!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa 06.12.2023 16:34
Ja dodaje do zimnego kompotu 3/4 szklanki dobrego rumu. Pycha
Bernadeta1 05.01.2015 14:21
obowiązkowo u mnie na Wigilii
Sroczka 01.01.2015 21:22
Z chęcią wypiłabym taki kompot.
Renata9 01.01.2015 20:53
bardzo fajny kompocik
aginaa 01.01.2015 20:45
super pomysl z tym winem
marcia7 01.01.2015 20:29
fajny dodatek
Kluska_87 01.01.2015 20:21
z winem nie próbowałam ale pewnie jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak