Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 200 g
morele suszone 100 g
jabłka suszone 200 g
gruszki suszone 150 g
rodzynki 50 g
Goździki całe Prymat 5 szt
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

1. Suszone owoce (śliwki, morele, jabłka, gruszki, rodzynki) zalewam dwoma litrami ciepłej wody i moczę około 2 godzin. Następnie owoce razem z wodą, w której się moczyły przekładam do dużego garnka. Dodaję goździki.

2. Kompot gotuję na małym ogniu około 25 minut. Gotowy kompot przelewam do szklanek. Można go lekko dosłodzić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak