Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce suszone 300 gram (jabłka, śliwki, gruszki)
cynamon Prymat 2 laski
Goździki całe Prymat 10 sztuk
anyż gwiazdki 3 sztuki
miód akacjowy 4 łyżki
woda 2 litry
pomarańcza 1 sztuka

Porada

Kompot wigilijny najlepiej przygotować dzień wcześniej wtedy jego smak będzie jeszcze bardziej wyrazistszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

Owoce namaczamy w wodzie ok 30 minut. Następnie z tą samą wodą stawiamy na ogniu, dorzucamy pozostałe składniki czyli laski cynamonu, goździki oraz anyż. Gotujemy ok 30 minut. Zestawiamy z ognia. Na końcu dosładzamy miodem akacjowym i wrzucamy wyparzonego wcześniej i pokrojonego w plastry pomarańcza. Studzimy pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 10.01.2015 14:04
śliczne podanie
cooked 09.01.2015 22:35
uwielbiam taki kompocik
Małgorzata Pin 09.01.2015 21:44
ciepły kompocik na wieczorne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak