kompot z suszu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    100 g
  • cukier

  • jabłka suszone

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w garnku 2 l zagotować wodę. W tym czasie susz umyć, żurawinę też. Po zagotowaniu się wody wrzucić susz do garnka, dodać cukier wg smaku i doprowadzić do wrzenia. Po czym wyłączyć i pozostawić na jakąś godzinkę, aby kompot \"doszedł do smaku\". Im dłużej kompot stoi tym smak suszu bardziej jest wyczuwalny. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 15.02.2012 10:31
pyszne -polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat