Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszonych jabłek do słoików

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka suszone 3 kg
daktyle 100 g
Goździki całe Prymat 15 szt
cukier 100 g
kardamon 1 łyżeczka
sok z cytryny 5 łyżek
woda 3-4 litry
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszonych jabłek do słoików

Przygotować wszystkie składniki . Wodę zagotować z cukrem ,miodem , goździkami i sokiem z cytryny .Do słoików wkładać suszone jabłka , do każdego słoika dodać po kilka daktyli suszonych , szczyptę kardamonu . Zalać gorącym syropem ,zakręcić i pasteryzować 15-20 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak