Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszonych iinnych owoców

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Suszone owoce dokładnie opłukać, wsypać do dużego garnka, dodać pokrojone świeże owoce: jabłka, gruszki, śliwki bez pestek, można je również wykorzystać do piernika, keksu..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

owoce suszone 2 opakowania
Goździki całe Prymat 6 sztuk
jabłka 3 sztuki
gruszki 3 sztuki
śliwki 50 dag
pomarańcze 3 sztuki
limonka 1 sztuka
cukier 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszonych iinnych owoców

Suszone owoce dokładnie opłukać, wsypać do dużego garnka, dodać pokrojone świeże owoce: jabłka, gruszki, śliwki bez pestek.

Pomarańcze, limonki wyparzyć, pokroić w cienkie plastry (jeśli są pestki to je usunąć) i dodać do garnka z owocami, wsypać goździki.

Wlać wody do pełnego garnka i najlepiej na kilka godzin zostawić, następnie gotować kompot z 20 minut na mniejszym ogniu, na koniec posłodzić cukrem lub miodem.

Kompot podać zimny z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 18:48
Taki kompot jest pyszny.
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 12:00
Fajnie tak pomieszane owoce suszone i świeże ,ale jaki jest smak, czy nie zanikł smak suszonych owoców?.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak