Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar pół kilo
miód prawdziwy 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru.

1.Rabarbar oczyszczamy,myjemy i kroimy na mniejsze kawałki,następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą ( około 2 litry ).
2.Następnie gotujemy do miękkości.Gdy rabarbar będzie miękki do kompotu dodajemy miód,cukier waniliowy i cukier do smaku.Mieszamy.
3.Następnie kompot przykrywamy i odstawiamy na chwilę,żeby nabrał aromatu.
4.Przed podaniem przecedzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 17.04.2017 08:18
To super;)
barbara11561 15.06.2015 17:59
bardzo lubię taki kompocik:)
Babeczka35 10.05.2015 16:59
Dziękuję:)
Futka 10.05.2015 08:43
Pyszny i orzeźwiający kompocik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak