Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru z miętą i limonką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 400 gram
cukier 3 łyżka
sok z limonki 1 łyżka
mięta liście 1 łyżka
kostki lodu 10 sztuka
woda 1 1/2 (filtrowana)
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru z miętą i limonką

Rabarbar pokroić na 2 cm kawałki, zasypać cukrem i cukrem waniliowym, dodać posiekane listki mięty i sok z limonki. Podgrzewać na wolnym ogniu przez około 3 minut, cały czas mieszając. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 15-20 minut. Gotowy kompot przecedzić przez sitko i pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem schłodzić w lodówce, dodać kostki lodu, świeżą miętę i plasterki limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.05.2014 17:57
Takie kompociki mogłabym pić i pić.
gibli 18.05.2014 09:27
smaczny kompocik:)
EmciaPichci 01.02.2014 09:14
tęsknię za takim kompocikiem!
kasiek 18.06.2013 09:36
rewelacyjny napój
Pusia 11.06.2013 10:10
świetny napój
Babciagramolka 11.06.2013 09:36
Zgłoszę się jak zrobi się upał :)
dwa pokoje z kuchnią 11.06.2013 08:18
piękny kolor :)
Lampencjo 11.06.2013 00:19
orzeźwiające
meg1984 10.06.2013 22:29
ciekawy smak
Bogusiaz 10.06.2013 22:14
bardzo fajne
Kolorowa 10.06.2013 22:11
dobry skład !
migotka28 10.06.2013 21:47
piękny kolorek powstał:)
Ola1984 10.06.2013 21:42
Dorota rób i koniecznie pisz jak Wam smakowało :)
AnielskaSlodycz 10.06.2013 21:41
jutro taki zrobię ;)
IwonaDD 10.06.2013 21:24
fantastyczny kompot!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak