Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i aronii

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kilogram
Cynamon cały Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
woda 3 litry
cukier 1/2 szklanki
aronia

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i aronii

W dużym garnku zagotowuję wodę, a gdy zacznie wrzeć dodaję aronię, cynamon i goździki. Gotuję 5 minut.

Rabarbar dokładnie myję i nieobierany kroję na małe kawałki. Dodaję do garnka z aronią i przyprawami i gotuję jeszcze kolejne 5 minut. Odstawiam w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc, aby ostygł i nabrał mocnego smaku.

Następnie kompot cedzę przez gęste sitko. Pół litra przecedzonego kompotu lekko podgrzewam, dodaję cukier, mieszam do rozpuszczenia się cukru i łączę z pozostałym.

Podaję mocno schłodzony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 08.09.2013 13:35
super połączenie!
caralajna 16.12.2012 08:16
ciekawie przyprawiony, musi być smaczny
m1monika 25.07.2012 11:22
musi być pyszny!!!
IZABELA29 25.09.2011 08:58
warto spróbować .
ben-ka 24.09.2011 18:54
kompocik....a jaka sceneria:)
Ewelina38 12.06.2011 23:15
pyszny kompocik
Iwona51
Iwona51 11.06.2011 00:56
pycha
Magdalena1110 05.06.2011 09:39
super
caroline1983 01.06.2011 00:04
Ciekawe połączenie składników. Przeważnie robiłam kompot rabarbarowy z dodatkiem jabłek lub truskawek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak