Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 3 sztuki
cukier 4 łyżki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Na początek wstawiamy do gotowania wodę. Na dwa litry wody dosypujemy około 4 łyżki cukru (rabarbar ma dość kwaśny smak).
Krok 1 - Kompot z rabarbaru foto
2
Myjemy i cienko obieramy rabarbar (trzy sztuki).
Krok 2 - Kompot z rabarbaru foto
3
Rabarbar kroimy w grubą kostkę.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru foto
4
Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy do niej pokrojony rabarbar. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut.
Krok 4 - Kompot z rabarbaru foto
5
Kompot można podawać zarówno ciepły jak i zimy. Osobiście wolę bez kawałków rabarbaru aczkolwiek nadają się one do jedzenia.
Krok 5 - Kompot z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

raspberry 04.08.2014 11:49
pomysł na lato :)
Seba 18.06.2014 07:52
smaczny i zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak