Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 500 g
woda 1,2 l
cukier trzcinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar myjemy i odcinamy liście oraz końcówki. Kroimy na kawałki.
W garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy rabarbar i czekamy aż ponownie się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Gotowy kompot przecedzamy przez sitko i osładzamy cukrem trzcinowym (ew. białym)do smaku. Schładzamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 21.05.2013 10:42
Dziękuję za miłe komentarze :)
JOANNA16 21.05.2013 08:28
pycha kompocik
iwi 20.05.2013 15:53
Nie ma lepszego na upały.
Ania321 20.05.2013 14:38
pyszny kompot :)
IwonaDD 20.05.2013 13:56
piękny kolor i prezentacja
Rafał3 20.05.2013 13:02
wygląda smacznie,zachęcająco
Boska_Agatka 20.05.2013 12:59
wyśmienite palce lizać
mufinka79 20.05.2013 11:51
Najlepiej smakuje schłodzony - orzeźwia, gasi pragnienie i ochładza w upały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak