Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
cukier
rabarbar 0,5 (dojrzały)

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Rabarbar dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru foto
2
Wodę zagotować, po czym wrzucić do niej pokrojony rabarbar.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru foto
3
Gotować aż do miękkości rabarbaru.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru foto
4
Na samym końcu wsypać cukier (ilość według uznania, jednak należy pamiętać, że smak kwaśny i słodki powinny się równoważyć). Następnie odstawić kompot do ostudzenia (ja po ostudzeniu wkładam go jeszcze do lodówki, bo najlepiej smakuje schłodzony). Smacznego!
Krok 4 - Kompot z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.08.2013 09:24
bardzo dawno nie robiłam
rjustysia 24.03.2013 22:49
Bardzo często go piłam, jak byłam mała :) uwielbiam taki kompot.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak