Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier biały 200 gram
rabarbar 500 gram
woda 1800 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, odkroić co niepotrzebne i pokroić w kawałki, wrzucić do garnka.

Zalać kawałki gorącą wodą, wsypać cukier i podgrzewać aż do zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień maksymalnie i gotować 20-30 minut.

Kompot najlepiej jest ostudzić, przecedzić przez sito i delektować się nim w upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.08.2012 09:23
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak