KOMPOT Z RABARBARU

KOMPOT Z RABARBARU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • cukier waniliowy

    2 op
  • cukier

    do smaku
  • goździki mielone

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Dosypać cukier waniliowy i goździki, ewentualnie osłodzić jeśli jest za kwaśny. Można pic gorący lub zimny.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

13.07.2013 15:42
Lubie taki kompot :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat