Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z porzeczki czerwonej i agrestów.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 5-6 kg
agrest 2-3 kg
cukier 2-3 kg
woda 6-8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z porzeczki czerwonej i agrestów.

Porzeczki i agrest obieramy,myjemy i wsypujemy do wcześniej przygotowanych słoiczków. Gdy owoce są już w słoiczkach robimy zalewę z wody i z cukru mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru i zalewamy owoce po sam brzeg słoików. Zakręcamy mocno słoiczki i pasteryzujemy przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 05.03.2017 21:25
Wodę z tego kompotu możemy dolewać do herbaty a owoce możemy wykorzystać do babeczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak