Kompot z porzeczki czerwonej i agrestów.

Kompot z porzeczki czerwonej i agrestów.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    5-6 kg
  • agrest

    2-3 kg
  • cukier

    2-3 kg
  • woda

    6-8 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki i agrest obieramy,myjemy i wsypujemy do wcześniej przygotowanych słoiczków. Gdy owoce są już w słoiczkach robimy zalewę z wody i z cukru mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru i zalewamy owoce po sam brzeg słoików. Zakręcamy mocno słoiczki i pasteryzujemy przez 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anetaM18

05.03.2017 21:25
Wodę z tego kompotu możemy dolewać do herbaty a owoce możemy wykorzystać do babeczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat