Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z porzeczek i agrestu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 3 szklanki
porzeczki czarne 2 szklanki
woda 2,5 l
cukier 5 łyżek
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z porzeczek i agrestu

Owoce płuczemy i przebieramy - wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut, następnie dodajemy cukier i mieszamy. Zostawiamy do ostygnięcia, przecedzamy i podajemy najlepiej schłodzony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.10.2013 09:01
Ja jakoś ostatnio bardzo często gotuję kompot,chyba wracam do tradycji:)
adelajda 02.06.2013 14:56
musi być dobry
Bernadeta1 07.02.2013 08:42
pyszny kompocik
mariusz14 15.08.2012 21:26
pycha
mariusz14 15.08.2012 21:26
pycha
Kasnaj 24.07.2012 13:54
orzeźwiający smak wakacji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak