Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 0.5 kg
porzeczki czarne 0.5 kg
woda 3 litry
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z porzeczek

Porzeczki dokładnie płuczemy, przebieramy, zbędne łodygi i szypułki wyrzucamy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy owoce. Włączamy ogień. Gotujemy około 20minut. Kompot przecedzamy, przelewamy do dzbanka i dodajemy cukru do smaku. W upalne dni dobrze jest kompot schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 21.03.2013 23:19
ooo super;)
Kopiko1983 03.06.2012 14:25
Smaczny i zdrowy!
Kasiax18 17.05.2012 21:39
extra
Grazyna0211 11.05.2012 13:08
lubię kompot z porzeczek
Andysz 10.05.2012 08:51
na gorące dni...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak