Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z pigwy żółtej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 4 kg
cukier 1 kg
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z pigwy żółtej

owoce pigwy umyć, przepołowić, usunąć gniazda nasienne. W małej ilości wody ugotować do miękkości, napełnić słoiki. Zagotować 2 litry wody z 1 kg cukru, zalać tym znajdujące się w słoikach owoce. Pasteryzować 30 minut w temperaturze 80 stopni. Ostudzone słoiki przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 03.07.2012 11:11
właśnie szukałam jakiegoś dobrego przepisu, bo mam pigwę. Wypróbuję.
Rafał10 03.07.2012 09:19
takiego jeszcze nie piłam, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak