Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z papierówek,malin i ostatnich jagódek czarnej porzeczki.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
maliny świeże 1 filiżanka
porzeczki czarne 1 garsteczka
woda 2,5 litra
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z papierówek,malin i ostatnich jagódek czarnej porzeczki.

Wodę wlewam do garnka,wsypuję cukier,cukier wanilinowy,dodaję 2-3 gożdżiki,których nie ma na liście produktów,odrobinę cynamonu i garnek stawiam na gaz.
Owoce myję pod bieżącą wodą,wkładam do garnka maliny,porzeczki,a jabłka kroję na ćwiartki usuwając gniazda nasienne i ogonki.Jabłek nie obieram,usuwam ewentualnie jakieś obicia.
Od momentu zagotowania się kompot gotuję ok 7 minut,nie dłużej.Zostawiam go w garnku do całkowitego wystudzenia,a następnie przelewam w dzbanki i trzymam w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.08.2014 08:37
ooooo poproszę szklaneczkę z lodem! :)
IZABELA29 29.07.2014 09:26
oj takiego kompociku schłodzonego to brakuje na co dzień .
anemon 29.07.2014 07:17
To i ja się wpraszam na szklankę kompotu.
misia53 28.07.2014 21:19
jestem bardzo spragniona, poproszę szklaneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak